Kerst Verhalen

Hier is een verzameling van verhalen over de geboorte van Jezus Christus, de drie wijzen en de kerstman. Er zijn andere anekdotes die ons vertellen over de populaire kerst symbolen en tradities en hun oorsprong, zoals opknoping de kousen op kerstavond, Rudolph the Red-Nosed Reindeer, groenblijvende bomen, hulst, klimop en maretak en vele andere dingen vaak gebruikt en gebeurt in kersttijd.

Legend of Baboushka
De Russische versie van Sint-Nicolaas is Baboushka betekenis ‘oma’ in het Russisch. Het karakter was veel populair in het oude Rusland voor de revolutie van 1917.

Legende van de Candy Cane
Candy canes zijn favorieten van kerstversiering onder kinderen. Deze rode en witte J-vormige snoepjes zijn ook lekker. Er wordt gezegd dat hun oorsprong ligt in een evenement in Keulen Cathedra ongeveer twee honderd dertig jaar geleden.

Legende van het Christuskind
Er was een arme houthakker, die hard gewerkt om zijn rond te komen en verdien zijn verdiende zijn dagelijks brood. Hij had een liefhebbende vrouw en twee schatten van kinderen genaamd Valentijn en Marie. Ieder van hen hielp hem in zijn werk, gehoorzaam waren aan hem en vrome in de natuur. Ze zouden elke dag de Bijbel lezen over de tafel, zelfs als ze slechts een klein stukje brood te eten.

Legend of Christmas Angels
Er waren twee engelen vrienden. Een gebruikt tot zonsondergang roze gewaden, terwijl andere gebruikt om zichzelf te versieren met hemel blauwe gewaden. Zij waren bekend voor het zingen zoete duetten over eer van God en het spelen op puur zilveren trompetten.

Legend of the Christmas Rose
Op de koude decembermaand nacht werd iedereen die naar hun nieuwe Verlosser zien en brachten Hem allerlei giften en geschenken. De drie wijzen kwamen met hun kostbare geschenken van mirre, mirre en goud en boden hen naar Baby Jezus.

Legende van de kerst Thorn
In oude tijden, kort na de dood van de Christus, Pontius Pilatus vervolgde Jozef van Arimathea. Zo, hij moest vluchten uit Jeruzalem, het Heilige Land. De enige bezittingen die hij bij zich had was de Heilige Graal (de schotel waaruit Jezus dronk tijdens het Laatste Avondmaal)

Legende van de groenblijvende bomen
Een winter, wanneer de vogels gingen vertrekken voor zuid en warmere gebieden, een kleine vogel brak haar vleugel op de weg en bleef achter. Al snel vorst en sneeuw bedekt het bos en ze was koud en hongerig. Dus vroeg ze de bomen om haar te helpen en haar te blijven in zijn takken te laten.

Legend of the Magi
Drie Koningen of Wijzen zijn belangrijk onderdeel van de kribben en de geboorte van Christus nagespeeld in kerken op Kerstmis. Ze reisden voor mijl naar de baby Jezus te zien en bracht hem de geschenken aan: goud, wierook en mirre. Bekend als de wijzen (geleerden, priesters of astrologen)

Legend of Maretak
Mystieke kracht van de maretak en de traditie van het kussen onder de maretak te danken zich aan de legende van de godin Frigga en haar zoon Balder. Frigga was de godin van de liefde en haar zoon, Balder, de God van de zomerzon.

Legend of the Nativity
Het verhaal van de geboorte van Christus herhaalt de geboorte van Jezus Christus, die waarschijnlijk gebeurd meer dan twee duizend jaar geleden. In de stad van Nazareth, leefde er een zuivere jonge vrouw, genaamd Maria, die was verloofd met een arme, maar goede man genaamd Jozef, die timmerman was van beroep.

Legend of the Nutcracker
ETA Hoffman schreef het beroemde ballet van de notenkraker, die voor het eerst werd uitgevoerd in 1892. Nochtans, werd het verhaal als te morbide voor kinderen te zijn en dus, Alexander Dumas Pere herschreef het om meer optimisme en geluk in het bezielen.

Legend of Poinsettia
Dr Joel Poinsett, die als eerste ambassadeur in Mexico, bracht de heldere rode ster-vormige bloem naar de Verenigde Staten. Het was dus namen Poinsettia. Het is ook bekend als ‘Flame Leaf’ of ‘Bloem van de Heilige Nacht’.

Legend of the Robin
Terwijl Maria lag in stro naast haar zoon in de kribbe op de koude avond in december, toen hij geboren was, ze was te moe en zwak om op te staan ​​en het vuur te houden haar zoon warm te houden.

Legend of the Rudolph
Een waar verhaal over hoe Rudolph, het rendier kwam in oorsprong zijn hier verteld. Robert mei was een slechte copywriter in Chicago, leven in een armoedige twee-kamer appartement. Zijn vrouw Evelyn leed aan kanker en was bedlegerig voor twee jaar

Legend of the Sage Plant
Koning Herodes was woedend toen hij hoorde dat de oude profetie van de geboorte van de Messias en de toekomstige koning van de Joden in zijn land. Omdat hij niet wist waar de baby Jezus te vinden en hem doden, deze wrede en harteloze dictator beval zijn soldaten om uit te vinden

Legende van de kerstman
Honderden jaren geleden, werd Nicolaas geboren in een rijke christelijke familie in Patara in ongeveer 280 na Christus. De plaats is in de buurt Myra in het hedendaagse Turkije. Hij was zo vriendelijk en vroom dat hij iedereen hielp die hij ontmoette

Legende van de kerst-Spider
Lang, lang geleden, op een kerstavond, werden de spinnen verbannen uit huizen, terwijl de huizen werden gereinigd voor Kerstmis en hun webben waren gebroken.

Legend of Christmas Stockings
In nog een andere versie van het verhaal van Sint Nicolaas ligt de oorsprong van de traditie van het wassen van de kousen op de avond voor Kerstmis en opknoping ze op de vensterbank of in de buurt van de haard, in de bereidheid om giften van Santa te ontvangen.

Legend of the Stork
Kindje Jezus lag in de kribbe in de stal in Bethlehem en alle dieren en vogels van de wereld met spoed naar de pasgeboren koning van de wereld te begroeten. Ze knielde neer om te bidden en te aanbidden de prachtige baby.

Legende van de Drie Portemonnees
Er wordt gezegd dat toen Sint Nicolaas was bisschop van Myra en gehoord over de extreme armoede van een van zijn parochianen, die ooit een rijke edelman, maar nu was niet in staat om voedsel en kleding te verstrekken aan zijn drie dochters

Legend of the Thunder Oak
Volgens een Scandinavisch volksverhaal, in de bossen van de oude Northland, leefde er heidenen die aanbaden de oorlog god Thor. Menselijke en dierlijke offers werden aangeboden aan een reusachtige boom die bekend staat als de Thunder Oak, dat werd beschouwd als het altaar aan Thor.

Legende van de Wijzen
Melchior, de koning van Ind, Balthazar, de koning van Chaldea en Jasper, de koning van Jasper waren blij om te worden geïnformeerd over de heilige kerstster door hun astronomen.

Truth About Geboorte van Jezus Christus
Christmas Gift Ideas
Deel The Gifts
Kerst Partijen In Kerken
Kerst Cranberry Peer & Walnut Torte
Kerst Candy Cane
Kerst Films
Christmas Ornaments 2012
Verjaardag van een koning
Recycling Oude Kerstkaarten
Kerstmis Voorgerecht Recepten

Leave a Reply